Reunió d'impulsors culturals del Priorat

04/02/2012

Hora: 17,30h.  Lloc: Consell Comarcal del Priorat (comunicarem canvi d’ubicació depenent de l’assistència).

L'objectiu d'aquesta reunió és dotar la comarca d’un espai de participació dels impulsors culturals del Priorat amb la voluntat de posar en contacte totes les institucions, associacions i persones individuals que porten el pes de la cultura a la nostra comarca.

Aquest acte està obert a tothom, per aquest motiu  si coneixeu qualsevol persona que pugui estar interessada en participar-hi no dubteu en informar-la.  Us demanem que confirmeu assistència a ebarcelo@priorat.cat o al 977830119.

Ordre del dia

17,30h. Benvinguda i presentació de la proposta xarxa dels impulsors culturals del Priorat per part del Consell Comarcal del Priorat (CCP).

18,00h. Presentació de la proposta impulsada pel Centre d’Estudis del Priorat (CEP): Música i dansa tradicional i popular del Priorat.

Exposició de diferents impulsors culturals en un objectiu comú a nivell comarcal.

Aquesta iniciativa des del CCP es planteja com a una ocasió per posar en pràctica el model de participació en xarxa en un projecte concret, que vol basar el seu èxit en la complicitat entre ajuntaments, entitats i persones a títol individual que s’hi vulguin implicar.
 
18,30h. Obrim debat, torn obert de paraules.

20h. Cloenda.

Salutació de Jonàs Macip Simó, Conseller de Cultura del Consell Comacal del Priorat

Benvolgudes i benvolguts,

Com a responsable de cultura al Consell Comarcal del Priorat, m’hauria agradat començar la meva tasca contactant personalment amb totes les persones que estan al capdavant de les regidories de cultura dels ajuntaments, amb les diferents associacions i entitats, i amb tothom amb inquietuds per fer avançar la cultura al Priorat. Volia contactar-vos per agrair la vostra tasca i encoratjar-vos a mantenir-la i potenciar-la conjuntament amb tot el que estigui al meu abast. Però fer-ho no és pas poca feina, ja que al Priorat tenim comptabilitzades més de 200 entitats i en temps de retallades els recursos humans són molt limitats, i més per assumir tasques noves per dinamitzar la cultura de la comarca.
 
El passat 14 de desembre, convocada pel Sr. Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona (ST), es va fer una primera trobada entre els ajuntaments de la comarca el Consell Comarcal i els delegats dels ST de Cultura i d’Indústria, Turisme i Ocupació, per fer una valoració dels potencials culturals del Priorat i per trobar les futures línies d’actuació que lliguin el turisme del Priorat a un turisme cultural de qualitat.

Per donar continuïtat a aquesta voluntat de diàleg, des del Consell Comarcal del Priorat, proposem que la comarca es doti d’un espai de participació dels impulsors culturals del Priorat amb la voluntat de posar en contacte totes les institucions, associacions i persones individuals que porten el pes de la cultura a la nostra comarca, per tal de poder fer xarxa entre uns i altres.

Per donar a conèixer el contingut de la reunió i per si voleu anar preparant les vostres aportacions, us adjuntem dos documents en els quals hi podeu trobar la proposta cultural del CCP i el projecte música i dansa tradicional i popular impulsat des del CEP. 

L’objectiu principal d’aquest procés que encetem ara és que s’avanci en el coneixement mutu entre les diferents iniciatives que hi ha, tant locals com comarcals, i entre les persones que les duen a terme, i que d’aquesta coneixença se'n puguin generar sinèrgies que ens facin avançar en la identificació i potenciació dels valors culturals del nostre territori, i que aquests també siguin motors d’una comarca de qualitat.

Animeu-vos a participar, totes i tots sou importants per fer avançar la cultura al Priorat.

Cordialment,

Jonàs Macip Simó
Conseller de Cultura del Consell Comarcal del Priorat